Zbog čega su fermenti u kozmetici dobri?

Biljno je izvrsno - a fermentirano je još bolje

Naravno, organska kozmetika na biljnoj bazi uvijek je izvrsna jer njeguje Vašu kožu s vrijednim sastojcima i potpuno je prirodna. Ali još je i bolja kada se koriste fermentirani sastojci, jer oni imaju nekoliko prednosti.

Fermentirani sastojci uvjeravaju s ove 3 prednosti

Prednost broj 1: Neki fermentirani sastojci čine proizvode trajnima i zamjenjuju konzervanse

Fermentirana hrana poput jogurta, kombuche i kiselog kupusa ima stalno mjesto u kuhinji jer ne samo da je ukusna, već je i zaista zdrava. Postupkom fermentacije prirodni se materijali mogu transformirati, obično dodavanjem posebnih enzima ili bakterija poput Lactobacillusa, na takav način da se suprotstave razmnožavanju nepoželjnih bakterija i gljivica. A ako se hrana može konzervirati na ovaj način, zašto ne bi i kozmetički proizvodi?

Korištenjem fermentiranih sastojaka može se proizvoditi bez sintetičkih konzervansa, a time i bez nepotrebnih punila u proizvodima i može Vam se pružiti samo koncentrirana organska biljna snaga. Cool, zar ne?

Prednost broj 2: Fermentacijom biljni sastojci postaju još dostupniji

Procesom fermentacije se sastojci u biljkama rastavljaju na različite aktivne tvari. Na taj način mnoge aktivne tvari postaju dostupnije ili još bolje, a mnoge biljke mogu samo na taj način razviti svoj puni potencijal. I upravo iz tog razloga fermentirani sastojci posebno učinkovito i intenzivno njeguju kožu i kosu.

Prednost broj 3: Fermentirani sastojci lakše se podnose

Nakon razgradnje putem mikroorganizama, ne samo da aktivne tvari postaju dostupnije, već ih naše tijelo može bolje prepoznati i apsorbirati. Zbog toga se biljni sastojci obično bolje podnose nakon fermentacije i pogodniji su za osjetljivu kožu.

Ovako djeluju naši fermentirani sastojci

Proizvodi Hands on Veggies baziraju se na vrijednim organskim biljnim uljima i organskim hidrolatima. Njima dodajemo odabrane fermente koji našim proizvodima daju posebna svojstva.

Lactobacillus ferment

Lactobacillus - koji se obično koristi za proizvodnju hrane kao što su kimchi ili kiseli kupus - ekstrahira ovaj ferment iz hranjive otopine u posebnom procesu. Ima širok spektar antimikrobnih svojstava, posebno protiv bakterija, te ima intenzivno hidratantno djelovanje.

Kokosov ferment (Lactobacillus / Cocos Nucifera Fruit Extract)

Ovaj ferment je savršena nadopuna našem prvom fermentu i učinkovito sprječava rast kvasca i plijesni. Nastaje fermentacijom kokosovih oraha sa sojem Lactobacillus i ne samo da ima dragocjena svojstva protiv gljivica, već naše proizvode čini posebno nježnima i hidratantnima.

Bambusov ferment (Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate)

U konvencionalnim kozmetičkim proizvodima silikon osigurava glatku konzistenciju i dobro poznati, tipični glatki osjećaj na koži i kosi. Bambus je prirodni izvor silicijevog dioksida i stoga prirodna alternativa silikonu. U našim proizvodima bambusov ferment preuzima svoju funkciju, između ostalog - potpuno prirodno i bez nepoželjnih nuspojava silikona poput zastrašujućeg build-up efekta. Upravo suprotno, bambusov ferment čini Vašu kosu prekrasno podatnom i podupire njezin prirodni sjaj.

Fermentirani sastojci pružaju koži i kosi dodatnu njegu

Kao što vidite, fermentirani sastojci nude brojne prednosti. Posebno se dobro podnose, služe kao prirodni konzervansi, a imaju i intenzivno hidratantno, antimikrobno ili antimikotično djelovanje. Fermentacija također osigurava da Vaša koža može bolje apsorbirati dragocjene biljne sastojke. Tako svoju kožu i kosu možete njegovati na vrlo poseban način.

Preporučujemo