Recept za ljetnu tortu od avokada i limete bez pečenja
Spontano ste najavili posjet za vikend, a nemate vremena pripremiti nešto posebno? Onda samo napravite ovu predivnu ljetnu tortu od avokada i limete prethodne večeri za samo 15 minuta i stavite je u hladnjak preko noći. Voilà - Vaši će gosti biti oduševljeni!
Za osvježavajuću, sirovu tortu od limete od avokada potrebno vam je sljedeće:
za pod:
- 1 šalica lješnjaka
- ¾ šalice datulja, bez jezgre i grubo nasjeckanih (preporučamo medjoul datule)
- 2 žlice kokosovog ulja
za kremu:
- 4-5 zrelih avokada ovisno o veličini kalupa za torte
- Sok od 3 limete
- Šećer od kokosovog cvijeta po ukusu
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke za podlogu u procesor hrane (sjecko) i sve nasjeckajte umetkom noža. Cilj je stvoriti masu koja se drži zajedno, ali je još uvijek malo gruba i sadrži vidljive komadiće.
Dobivenu mješavinu utisnuti u kalup za tortu promjera cca 18 cm.
Sada sve sastojke za kremu izmiksajte ručnim blenderom i izlijte direktno na podlogu. Zagladite površinu i stavite tortu u hladnjak na najmanje 3 sata.
Tada možete pažljivo olabaviti obruč za tortu i ukrasiti vegansku tortu za svoje goste kriškama limete i mente!
Preporučujemo: Naš Bio Balzam za usne Avokado - Limeta