Osvježite svoje kovrče s Curly Girl metodom

S prirodnim čišćenjem i njegom do kovrča iz snova

Jedna stvar je jasna: kemija je (ne)prirodni neprijatelj Vaših prirodnih kovrča - Ona dehidrira kosu i čini ju krhkom i bez sjaja. Možda Vaše kovrče u prvom trenu odlično izgledaju, međutim, to je samo optički efekt. Njega – nula! Bolje: čišćenje i njega s prirodnim sastojcima. Još bolje: metoda Curly Girl s prirodnom kozmetikom!

Ovu metodu razvila je 2001. godine Amerikanka Lorraine Massey čime je predstavila revolucionarni novi pristup njezi kovrča. U Americi se ova metoda već dugo koristi, a sada ima i ovdje sve više pristalica. I to potpuno s pravom, jer se sada kovrče bez sjaja ponovno njeguju i oživljuju.

Bez obzira imate li jake ili lagane kovrče ili valovitu kosu, Curly Girl metoda može i Vašoj kosi vratiti neodoljiv i veličanstven izgled. Ova metoda je ključ maksimalne hidratacije Vaše kose. Ako ste svoju kosu do sada prali i njegovali s konvencionalnim kozmetičkim proizvodima, bit će potrebno određeno vrijeme da se kemijski ostaci, kao što su silikoni, u potpunosti isperu. I vraćanje prirodnog zaštitnog sloja ne može se dogoditi od danas do sutra, zbog čega trebate imati malo strpljenja da prvi rezultati postanu vidljivi. Ali nemojte dopustiti da Vas to obeshrabri, već krenite. Idemo!

Curly Girl How-to

Uglavnom trebate paziti na sljedeće:

Koristite:

 • blage, hidratantne i topive sastojke

Izbjegavajte:

 • agresivne tenzide kao što su sulfati i sl.
 • alkohol
 • silikon
 • mineralna ulja
 • voskove
 • vrućinu

Jer oni isušuju Vašu kosu i mogu dovesti do Build-Up-efekta.

Rezultat: Suhoća se smanjuje, a rezerve vlage u kosi se pune – za zdrave kovrče pune elana.

U 5 koraka do kovrča iz snova: Wash, Care, Style, Dry and Go

 1. Pranje: Curly Girl metoda osigurava da Vaša kosa uvijek bude maksimalno opskrbljena vlagom. To naravno vrijedi i za čišćenje zbog čega trebate koristiti samo blage šampone bez sulfata s tenzidima šećera. Ako je Vaša kosa jako suha, možete ju naizmjenično prati i samo s regeneratorom.
 2. Njega: Nakon pranja - sa šamponom ili regeneratorom – potrebno je na kosu još jednom nanijeti bogati regenerator kao njegu. I njega dobro utrljajte i isperite s puno mlake vode.
 3. Stiliziranje: Sada možete kosu oblikovati po svojoj želji. Koristite prirodni Leave-in-regenerator za još više njege i pažljivo raspetljajte kosu prstima. Ne koristite češalj ili četku!
 4. Sušenje: Kod sušenja nemojte koristiti vrući zrak (fen), već kosu osušite na zraku ili pokrivenu ručnikom, starom majicom ili posebnim turbanom od mikrovlakana.
 5. Osvježenje: Ako sljedeći dan želite osvježiti svoje kovrče dovoljno je da kosu malo poprskate čistom vodom i pritisnete prstima. A možete koristiti i prirodni Leave-in-regenerator za prskanje. Jednostavno isprobajte i vidite što je najbolje za Vašu kosu.

Preporučujemo