Njega počinje s gelom za tuširanje!

"Ponestalo je gela za tuširanje. Jučer sam bila u drogeriji...i što sam zaboravila? Nema veze, kupit ću u supermarketu. Dakle, brzo do police s kozmetikom i gel je u košari. Pa to je samo gel za tuširanje...svejedno je. Ili?"

Ne, ustvari nije. U usporedbi s drugim proizvodima za pranje, gel za tuširanje pri svakoj upotrebi dolazi u kontakt s najvećim dijelom kože, naime s oko 1,75m2 površine kože. Hoće li Vaša koža nakon korištenja gela biti samo čista ili i zdrava, ovisi o tome koliku pažnju posvećujemo kvaliteti sastojaka i korištenju blagih tenzida. Ako ravnoteža između učinka pranja i njege nije odgovarajuća, koža će brzo postati suha i nadražena. Gelovi za tuširanje ne bi trebali samo dobro mirisati (naravno i to je važno svojstvo), već i ispunjavati sve potrebe kože tijekom pranja.

Važna obilježja kvalitete gela za tuširanje su na primjer:

  • Primjena visokokvalitetnih sastojaka i njihova obrada: i za gel se sastojci moraju odabrati s istom pažnjom kao i za ostale kozmetičke proizvode. Proizvodni proces također može utjecati na kvalitetu sastojaka. Hladnomiješani gelovi jamče dugotrajno zadržavanje njegujućih sastojaka iz biljnih sirovina.
  • Hidratantni sastojci koji vraćaju prirodni masni sloj na koži, kao što su biljna ulja ili određeni fermenti izjednačuju isušujuće djelovanje gelova za tuširanje na kožu. Gel mora djelovati tako da čisti i da istovremeno njeguje.
  • Miris Vašeg omiljenog gela za tuširanje trebao bi biti od prirodnih eteričnih ulja. U najboljem slučaju iz biološki kontroliranog uzgoja, jer to najbolje pridonosi kvaliteti. Osim ugodnog doživljaja tuširanja eterična ulja pridonose i njezi kože!
  • Uravnoteženi sastav blagih šećernih tenzida nježno čisti kožu i ne izaziva iritacije ili preosjetljivost kože. Odricanje od tenzida koji sadrže sulfate je prvi korak u pravom smjeru.
  • Jedno od obilježja dobrih tenzida je i njihova sposobnost da se pretvore u pjenu. Za bolju raspodjelu gela na koži i za jednostavno više zadovoljstva kod tuširanja dobro je da se gel čim više zapjeni.

Preporučujemo