Glasno i jasno NE testiranju na životinjama!

Gegen Tierversuche

Testiranje kozmetike na životinjama zabranjeno je u Austriji, Njemačkoj i cijeloj EU i to je dobro! Zapravo je čak i zabranjena prodaja kozmetike koja je testirana na životinjama. Nažalost, vrlo je upitno da li se to kontrolira.

Kina, s druge strane, zahtijeva testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama kada se oni prodaju na kineskom tržištu. Sada postoje mnogo smislenije metode testiranja bez patnje životinja. Pokusi na životinjama ne samo da su okrutni, već su i uvelike zastarjela metoda.

Testirano na nama!

Svi su naši proizvodi "testirani na nama" i sve dok ne počnemo razvijati šampone za pse, to će i ostati tako. Da, naše proizvode također testiramo i na prijateljima. Oni se i dobrovoljno javljaju i raduju se što će prvi smjeti isprobati proizvode. I to sve bez oklijevanja i bez slika crvenih, suznih očiju. Mi niti ne koristimo nikakve sastojke koji su toliko upitni da bismo se uopće brinuli o njima ili za koje bi bili potrebni takvi testovi!

Zaustavite agoniju!

Zalažemo se za međunarodnu zabranu pokusa na životinjama, a u međuvremenu tražimo obvezu označavanja proizvoda za koje se provode testiranja na životinjama!

Sada postoje mnogo adekvatnije metode testiranja kod kojih nitko ne mora patiti. I unatoč tomu je 2017. godine u Njemačkoj za eksperimente na životinjama mučeno 2.807.297 životinja (izvor: Liječnici protiv testiranja na životinjama), uglavnom sa smrtnim posljedicama. Ako se želite boriti da prestanu patnje ovih životinje, onda:

  • Pazite da kupujete proizvode bez testiranja na životinjama
  • Širite riječ: razgovarajte s prijateljima o tome, podijelite informacije i potaknite ih da kupuju proizvode bez testiranja na životinjama.
  • Budite aktivni: sudjelujte u akcijama i peticijama, npr. putem udruge Liječnici protiv testiranja na životinjama

Preporučujemo