Dos & Don'ts za zdravu preplanulu kožu

Ljeto je ovdje i većina nas bi željela biti tamnija i imati brončani ten, kao nakon ljetovanja. Međutim, ako provodite previše vremena nezaštićeni na suncu, riskirate svoje zdravlje. Previše sunčeve svjetlosti može trajno oštetiti vašu kožu, pa čak i uzrokovati rak. Kako biste uživali u svom ljetnom tenu, a vaša koža ostala zdrava, imamo nekoliko savjeta za vas:

DO'S

Sunčajte se prije vremena

Čak i prije odlaska na odmor korisno je izaći na sunce nekoliko minuta dnevno BEZ zaštite od sunca. To omogućuje vašoj koži da se navikne na sunce polako i bez opeklina. Ali budite oprezni: 10 minuta je sasvim dovoljno za početak – a ako vam postane prevruće, onda u hlad. Tako vaše tijelo proizvodi i vitamin D!

Piling prije godišnjeg odmora

Prije nego počnete sa sunčanjem, kožu možete razmaziti pilingom. To uklanja mrtve stanice kože i zaglađuje ih. Što je površina kože glađa, ten je ujednačeniji!

Pijte puno vode

Dovoljna hidratacija pomaže vam da održite kožu zdravom, kao i da joj dajete hidratantni losion za tijelo. To biste trebali činiti redovito – oboje!

Prilikom sunčanja

Na plaži ili jezeru za kupanje prije svega vrijedi: Ako vam postane prevruće, maknite se sa sunca! Stoga svakako pravite pauze između, na primjer u slastičarnici iza ugla, a također nosite šešir kako biste zaštitili glavu. Jednom kada je koža izgorjela, nema povratka i ruku na srce – opekline od sunca doista ne izgledaju posebno seksi, zar ne? Inače, pocrniti možete i u hladu, zbog UV zračenja - samo sporije.

Ne zaboravite na osjetljiva područja!

Na plaži uvijek spakirajte balzam za usne – jer vjetar i sunce također mogu brzo isušiti usne.

Nakon sunčanja

Dopustite vašoj koži da se ohladi svaku večer i osigurajte joj dovoljno hidratacije. Najbolje je u kombinaciji koristiti hidratantni gel za tuširanje i umirujući losion za tijelo .

Don’ts

"Prženje" satima na izravnom suncu

Previše izravne sunčeve svjetlosti podupire proces starenja kože. Takvi se ljudi brže boraju, češće imaju opuštenu kožu i skloni su staračkim pjegama. Čak i nakon što ste stavili kremu, ne biste trebali zaboraviti osvježiti svoju zaštitu – i da, čak i nakon što ste bili u vodi!

Sport bez nanošenja losiona

Kada vozite bicikl ili igrate odbojku, sunce se često ne osjeća toliko vruće, ali vas ipak opeče!

Spavanje na plaži

Da, i mi volimo uživati na odmoru, ali zbog jačine sunca nije poželjno spavati na plaži. Zaštitite se od sunca i opeklina i rađe drijemajte u hotelskoj sobi.

Bez obzira na to, gdje provodite godišnji odmor, dobro njegujte svoju kožu – jer imate samo jednu i trebat će vam cijeli život. Kod nas ćete pronaći predivne hidratantne gelove za tuširanje i losione za tijelo - odmah pronađite svoj favorit koji će vas pratiti na odmoru!

Preporučujemo