Detoksikacija za kožu: artičoka

Drevna mediteranska biljka

Već su Rimljani i Grci u antičko doba sadili artičoke kako bi ih koristili u mediteranskim receptima za izradu karakterističnih jela. Pupoljak, koji je u rodu s čičkom, ne samo da je dobrog okusa, već je i vrlo zdrav. Na primjer, sadrži beta-karoten, pretfazu vitamina A, B-vitamine, kalcij i željezo.

Kao ljekovita biljka, cijenila se prije svega zbog pozitivnih učinaka na naše probavne organe. Povrće iz mediteranske regije sadrži mnogo gorkih tvari koje potiču metabolizam i pospješuju probavu. Tko želi smanjiti razinu kolesterola, također bi trebao češće posezati za artičokom, jer ona također potiče probavu masti.

Uz to, ima zaštitni učinak na našu jetru i djeluje detoksikacijski. Ako se artičoka integrira u prehranu tijekom detoksikacije, ona ju može optimalno podržati: ona također potiče uklanjanje otpadnih tvari te vlastitu proizvodnju lužine u tijelu.

Čudesno oružje protiv starenja kože

Spomenute gorke tvari također su beskrajno dobre za našu kožu:
One ne samo da potiču našu probavu, već i metabolizam kože. Dodatna doza antioksidansa također sprječava stvaranje slobodnih radikala. Potiče se stvaranje kolagena na koži, općenito se poboljšava struktura i stimulira se regeneracija stanica.

Čudesna biljka stoga može spriječiti starenje kože i pritom štiti od utjecaja okoliša. Ekstrakt artičoke također je nevjerojatno učinkovit kada je u pitanju učvršćivanje kože. Pruža više elastičnosti i vitalnosti.

Prekrasna svojstva ovog pupoljka ciljano smo koristili u svojim proizvodima. Ekstrakt artičoke koristimo u našem učvršćujućem organskom gelu za tuširanje i učvršćujućem organskom losionu za tijelo u kombinaciji s eteričnim uljem lavande. U kombinaciji sa Stay fresh bio-dezodoransom s artičokom i ružom mirisat ćete nebeski cvjetno!

Preporučujemo