Bioplastika: šećerna trska umjesto sirove nafte

Trash 2 Treasure - ambalaže izrađene od obnovljivih sirovina

Kažemo da svojim proizvodima želimo učiniti svijet zelenijim. To je također istina i zato smo ne samo intenzivno radili na formulaciji naših šampona , gelova za tuširanje i losiona , već smo pobliže pogledali i ambalažu. Plastika sama po sebi nije nužno loša. Problem je što danas, s jedne strane, proizvodimo previše plastike i vrlo velik dio plastičnih proizvoda koje prodajemo bio bi neophodan, ali s druge strane imamo i fosilne resurse koji su nam potrebni za njih. Plastika je prema zadanim postavkama naftni proizvod i zbog toga nije održiva.

Budući da je u srednjoj Europi stopa recikliranja ambalažnog materijala sasvim ok, a ostalo često ide na termičku reciklažu, koji zahvaljujući dobrim filterskim sustavima nisu toliko loši za okoliš kao što je njihova reputacija, plastiku se u načelu ne mora demonizirati. Naravno, manje plastike je dobro za sve nas, a i za planet. Unatoč tome, plastika jednostavno ima jedinstvene mogućnosti kao materijal i, kao materijal za pakiranje, vrlo je prikladna za otpremu jer je lagana. Rješenje: bioplastika!

Vizionarska ambalaža: šećerna trska umjesto sirovog ulja

Dakle, koja je alternativa? Hands On Veggies je čisto povrće - kao i ambalaža! Naša pakiranja izrađena su od plastike na biološkoj bazi, od šećerne trske i mogu se reciklirati. Sirovina za to je otpadni proizvod u industriji šećera - win-win! To nam pomaže da naš CO2 otisak bude manji i uštedi emisije CO2! Tijekom proizvodnje materijala neutralizira se 3 puta više CO2 po toni, što pomaže u smanjenju štetnih emisija stakleničkih plinova.

A što dolazi nakon...?

Ako vam je losion ili regenerator za tijelo prazan, možete nam pomoći da uštedimo resurse: koliko god to banalno zvučalo, pokušajte iz svake ambalaže potrošiti sve do zadnje kapi proivoda, možda ćemo na kraju godine tako napuniti jednu tubu manje, koja se tada neće proizvoditi niti morati reciklirati! Osim toga, poenta je da za svoj novac dobivate više. Prilikom odlaganja obratite pozornost na svoje regionalne propise o zbrinjavanju otpada.

Da biste stvarno izvukli zadnji dio iz svakog proizvoda:

  1. Prvo protresite sadržaj tube prema dolje (prema čepu)
  2. Gornju trećinu pakiranja izrežite poprečno škarama - pazite da donji dio ne bude predugačak kako biste prstima mogli spustiti sve do dna.
  3. Sada možete koristiti i preostale resurse! Često u tubi ostaje više proizvoda nego što mislite.
  4. Ako je još nešto ostalo, jednostavno vratite gornji dio tube, tako da tuba još uvijek ima poklopac za svoju posljednju misiju i da se vaš losion za tijelo ne osuši!

Također možete jednostavno oprati i ponovno upotrijebiti sprej naših dezodoransa . Njime prskamo svoje sobne biljke, vlažimo samonikle klice ili miješamo sprejeve protiv čudovišta s našim klincima. Nema granica za maštu i, ruku na srce, stvarno su praktični!

Podržite nas u održavanju svijeta pogodnog za život i pošaljite nam svoju ideju za upcycling za našu praznu ambalažu na Facebooku ili Instagramu . Posebno kreativne ideje nagradit ćemo besplatnim balzamom za usne po izboru!

Preporučujemo